En dag i skolan

 
På första bilden ser ni våran underbara morgonutsikt från vår lilla stuga, det är kallt men väldigt vackert här på morgonen. Vid klockan 7 samlas alla barnen vid ingången till hemmet, för att sen springa till bussen. Det är ofta lite bråk i början om vem som ska sitta var osv, men bara man kommit iväg så förvandlas hela bussen till en skönsjungande sovsal. Många av barnen sjunger med till de thailändiska låtarna tills de somnar i varandras famnar. Det är en så himla mysig stund att ha dessa små underbara barn sovandes i sin famn hela vägen till skolan, som tar ca 30-40 minuter. Som ni ser på bilderna så sover barnen lite hur som helst och var som helst, men det stör inte dom.
 
Skolan som barnen går i är till för barn som har det fattigt ställt, ca 50 % är barnhemsbarn och resten barn från byn. De yngsta går i Kindergarden, sen är det årskurs 1-9. Vi undervisar klass 1-6. Klass 1-4 är jätte duktiga och sitter mestadels tysta och lugna och vill lära sig, medan klass 5-6 är betydligt mer ointresserade och högljudda. Men vi gör iallafall vårt bästa för att försöka hålla intressanta, roliga och lärorika lektioner. 
 
I deras engelskaundervisning jobbar vi med ett program som innehåller väldigt enkel engelska, man satsar mycket på att barnen ska få höra och leka till sig språket. Det här programmet är ganska nytt, därför är det i allmänhet dom yngre barnen som är bättre på engelska. Eftersom de äldre inte hade samma tillgång till lika bra material när de var yngre. Vi har inga strikta linjer om hur vi ska bygga upp lektionerna, utan vi får använda de material vi vill och göra precis som vi känner, vilket är rätt skönt. 
 
Vi träffade en liten kompis när vi kom hem från skolan (sista bilden), precis utanför våran dörr nere vid vattnet, gulligt välkomnade hem ändå. 
 
Ronja & Nathalie 

Kommentarer
Postat av: P :)

Oj va roligt att de bilder från er vardag. Otroligt vackert på morgonen, man riktigt ser att det är svalt, kallt har vi här :) Det är säkert en härligt skolskjuts, och ni är duktiga på att illustrera orden :) Snart får ni er första lediga helg :) Ha de skönt med sol, bad och chill.... Kram från kalla Åland, - 9 i morse

2014-01-23 @ 09:45:19
Postat av: StorasysterJ

Åhh vad roligt med mga bilder! Och den där bilden från bussen är ju bara för rolig, haha 😄 Skriv gärna ett inlägg om hur en vanlig dag ser ut för er! Blir det Hua Hin i helgen? Ha det så bra & sköt om er ❤️ P.S Meja sjöng om dig imorse 😋 "Kalle Anka satt på en planka och ropade så här: moster moster, se så stor jag är!" 😊

2014-01-23 @ 18:46:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

TrackbackVi är två 19 åriga tjejer som under 100 dagar kommer att uppleva vårt livs äventyr. Under en månads tid kommer vi att jobba som volontärer på ett barnhem i Thailand och efter det utforska Australiens östkust som backpackers. Vi kommer dela med oss av mycket bilder, men även tips och ideér till er. Hör gärna av er om ni har frågor eller funderingar!

hundradagarsaventyr@ hotmail.com

Follow on Bloglovin