Fraser day 1

 
 
Klockan ringde 05.15 och då var det dags att stiga upp och fixa frukost för att sen checka ut kl 06. Efter en halv timmes tråkig informationsfilm packade vi äntligen in oss och all mat i bilarna och körde ner till båten som skulle ta oss över till Fraser Islands. Vi var 4 bilar med 8 personer i varje, pluss en guide som körde ena bilen. 
 
Fraser är världens största sandö, och därför är "vägarna" enbart gjorda av sand. Vilket gör att det kan vara väldigt slirigt och väldigt guppigt att köra. Maten, väskorna och vi flög runt som små vantar i bilen ibland, helt stört roligt men lite småjobbigt ibland. Antingen körde man på små smala sandvägar i skogen, eller på den stora fina stranden, som är ca 75 km lång. Dom har även hastighetsbegränsningar och trafikmärken på hela ön. Man måste va 21 år för att få köra, så vi fick tyvärr inte testa på det, men vi var nog riktigt nöjda med att bara åka. På Fraser får man inte bada i havet, eftersom det finns allt för mycket hajar, stingrockor och maneter där, så man får bada i olika sjöar runt om på ön. 
 
Den första stranden/sjön vi kom till var otroligt vacker, sanden var kritvit och vattnet klarblått. Träden runtom hade gjort att det bildats nån sorts olja i vattnet, som var väldigt bra för huden. Där stannade vi i någon timme och bara njöt, innan vi fortsatte mot vårat lunchställe. Efter lunchen for vi till nästa sjö, dock var det en 45 minuters skogspromenad före vi kom fram till lake Wabby. Otroligt vackert med dessa sanddyner. Där stannade vi i någon timme och solade och badade, innan vi körde tillbaka till campingen för att fixa ihop lite middag. Vi grillade våra egna hamburgare, sjukt gott! Kvällen spenderades sen med härliga människor och god dricka på campingen. Tyvärr fanns det inte några lediga tält när vi väl skulle sova, så vi packade in oss i bilen istället, var helt okej.
 
Ronja & Nathalie 

Kommentarer
Postat av: P :)

Oj vilka fina bilder :) Och vilket fint äventyr!

2014-03-18 @ 07:08:17
Postat av: StorasysterJ

Häftigt med sandö! Har jag aldrig hört talats om 😋 Meh, sova i bilen? Galet 😊 Kul med camping för övrigt! Kram ❤️

2014-03-18 @ 18:48:32
Postat av: Mamma Å

Ser ju ut som diken i bland där ni körde ;) Ser ju härligt ut. Vågade sig dingon så nära era tält eller var de ngn som satte ut mat ;) Kram <3

2014-03-19 @ 18:13:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

TrackbackVi är två 19 åriga tjejer som under 100 dagar kommer att uppleva vårt livs äventyr. Under en månads tid kommer vi att jobba som volontärer på ett barnhem i Thailand och efter det utforska Australiens östkust som backpackers. Vi kommer dela med oss av mycket bilder, men även tips och ideér till er. Hör gärna av er om ni har frågor eller funderingar!

hundradagarsaventyr@ hotmail.com

Follow on Bloglovin