• Skapa en lekfull miljö och uppmuntra barnens kreativitet genom pedagogiska lekar, spel, sång, teckning m.m.
  • Ta hand om de mindre barnen under dagen och sköta om hemmet.
  • Hjälpa de äldre barnen med exempelvis läxor, under middagen.

Att vara volontär är alltid en stor utmaning, man kan göra nytta men för att man ska lyckas bra så får man räkna med att ta mycket egna initiativ. Det kräver hela tiden mycket tålamod, eftersom det handlar om barn som råkat illa ut, psykiskt och fysiskt.

Boende och mat:

Som volontär bor man tillsammans med andra volontärer i ett mindre gästhus. Barnen bor precis intill i olika hus, ett för pojkar och ett för flickor. Men på dagen är alla tillsammans. Det finns dusch och toalett på rummet, och man har även möjlighet att låsa in sina personliga saker. Man får tre mål mat om dagen, som varje rätt består av ris och några sidorätter. 

Resa:

Man flyger till Bangkok där man möts upp av personal från lokala samarbetsorganisation. Sen åker man ca en och en halv timme till projektet. Programmet startar med en introduktion om thailändska seder och allmänna tips som förbereder en för tiden på projektet. När volontärjobbet är slut ingår transport tillbaka till Bangkoks flygplats. Eftersom både mat, boende och lokala transporter ingår i vistelsen behöver man bara extrapengar till ev. egna utflykter under de lediga dagarna under projekttiden. 

Bakgrunds fakta:

Child Protection Home drivs i samarbete med en kvinna vid namn Chanida (kallas även för Rose), och har funnits i över 14 år. Det är en icke-statlig organisation som har som syfte att arbeta med projekt som gynnar den lokala befolkningen. Chanida har själv arbetat som volontär, tillsammans med sin man, i över 20 år. Hon kallar sin del av projektet för “Future Focus- Training for tomorrow”. De fokuserar då, förutom att samla in mat till hemmet och uppmuntra den thailändska kommunen till donationer, på att ge barnen någon form av utbildning. De satsar bland annat på att starta engelskläger och de rekryterar lärare i engelska till projektet. Allt handlar om barnen och deras framtid!