Anonym

Igår fick vi en kommentar här på bloggen angående hur vi lägger ut bilder på barnen. Vi kunde förstå att den här frågan kanske skulle komma upp, så därför tänkte vi klargöra lite hur det ligger till.
 
Bland det första vi gjorde när vi kom hem till Rose och David (våra koordinatorer) var att fråga om vi skulle få ta bilder på barnen, och även lägga ut dem på våran blogg och ev facebook. Svaret vi fick var att det är helt okej, bara vi inte lägger ut barnens namn eller deras personliga bakgrunder. Skulle det inte ha varit okej, så skulle vi såklart aldrig lägga ut några bilder på barnen. 
 
De flesta av barnen här älskar att vara med på bild, men vi brukar även fråga om de vill vara med, säger de nej så tar vi givetvis inte någon bild. Det finns flera barn som inte vill, och finns därför inte med på några bilder. Många av de här barnen finns redan på nätet, eftersom de själva har facebook med bilder på sig själva och i filmer på youtube. Dom tycker de är så roligt att se sig själva på youtube och kallar sig för "moviestar". Vi har även visat vår blogg till några barn, och dom gillade att kolla på alla bilder där. Barnen här är verkligen inte dumma, dom vet lika väl som vi vad internet är och att det finns bilder på dom där. 
 
Organisationen som vi åker med, Volontärresor, uppmuntrar oss volontärer till att starta bloggar för att kunna sprida intresse och information om det här projektet. De vill att vi lägger upp bilder på omgivningen och barnen, för att vi ska kunna locka hit nya volontärer. Det här barnhemmet lever mycket på sina volontärer, både med de bidrag som går till hemmet, all den kärlek och närvaro vi volontärer ger barnen, all den engelskaundervisning vi ger dem och mycket mer. Just därför är det så himla viktigt att det här projektet sprids och lockar andra, och det gör det genom bilder, filmer och texter. Volontärresor själva lägger även upp bilder på de här barnen på deras hemsida, och de vill gärna att vi skickar många fina bilder till dem och skriver lite hur vi har det här, just för att sprida information om att det här barnhemmet finns. Volontärerna är i stort sett det här barnhemmets framtid. 
 
Ja, vi gör det här volontärarbetet för både vår och barnens skull. Som vi har nämnt tidigare så är det här en drömupplevelse som vi alltid har velat vara med om. Man måste uppleva det här själv, för att förstå vad det egentligen innebär. Såklart är vi här för barnens skull, vi gör allt för att få dessa underbara barn att må bra. Det bästa vi kan göra är att se dessa barn, ge dem kärlek, närhet och göra deras liv lite roligare. 
 
Det det här är det bästa vi någonsin har gjort, och vi kommer alltid bära med oss det här i våra hjärtan 

Kommentarer
Postat av: Mamma Å

De finns alltid de som ifråga sätter allt vad man gör. Både bra och mindre bra. Ni har skrivit mycket bra och tydligt så hoppas att Alla förstår. Att vara volontär är en mycket bra livserfarenhet. Att jobba med barn/ ungdomar som har/ haft en dålig start i sitt liv får ta del av er kärlek, att ni bryr er om, pratar, lär ut språk, sjunger,sportar ja allt som livet gör de mycket roligare och mer värdefullt för dom❤️❤️NI GÖR ETT FANTASTISKT JOBB 💕❤️💖 FORTSÄTTA SÅ😄 KRAMAR TILL ER BÅDA TVÅ❤️👍😃

2014-02-01 @ 09:57:19
Postat av: Mammma L

Det syns på allla bilder att barnen älskar er! Fortsätt med vad ni gör och skit i alla andra! Kram

2014-02-01 @ 10:13:58
Postat av: janice

Åh det är så roligt att läsa er blogg och följa med ert äventyr! Fortsätt med det! :D ha det så bra! Kramar

2014-02-01 @ 11:00:08
URL: http://jjjaniiice.blogg.se
Postat av: StorasysterJ

Åsa har sammanfattat mina tankar såå bra, så håller med föregående talare 😋 Ett suveränt bra inlägg på hur ni tänker med bilderna ni fotot och orsaken till varför ni är där för det första. Den anonyma (hur fegt är inte det?) kommentaren visar på ren och skär avundsjuka, och personen ifråga verkar heller inte vara av volontärsmaterial direkt. Vilket ni är, och det vet alla som känner er! Så otroligt fint av er att göra detta volontärarbete, det är det inte många som vågar! Stora kramen till er ❤️😘💕

2014-02-01 @ 11:11:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

TrackbackVi är två 19 åriga tjejer som under 100 dagar kommer att uppleva vårt livs äventyr. Under en månads tid kommer vi att jobba som volontärer på ett barnhem i Thailand och efter det utforska Australiens östkust som backpackers. Vi kommer dela med oss av mycket bilder, men även tips och ideér till er. Hör gärna av er om ni har frågor eller funderingar!

hundradagarsaventyr@ hotmail.com

Follow on Bloglovin