Nattning för våra gullisar

 
Det sista vi gör på kvällarna är att natta alla dom små liven. Det görs inte riktigt på samma sätt som hemma om vi säger så. För det första så sover alla barnen på golvet, så som många Thailändare gör. De har heller inte några egna sovplatser, utan de finns lite kramdjur och filtar som barnen bäddar åt sig själva varje kväll någonstans i salen.
 
I sängen sover "Nannyn" med hennes lilla bebis, det är hon som tar hand om alla de 18 små barnen, samtidigt som hon tar hand om sin egna lilla bebis (3 månaders bebisen), hon själv är bara 20 år och gör verkligen ett strålande jobb som orkar med alla dessa barn 24/7. 
 
Till själva nattningen hör det väldigt mycket lek, barnen får busa runt och dansa och leka innan de ska sova. Vi sjunger även mycket sånger, så som "imse vimse spindel" och "i ett hus", som barnen uppskattar och sjunger med i på svenska. Sen blir det såklart mycket mys och kärlek också.
 
Även de större pojkarna sover i det här rummet, så dom är ca 30 stycken som sover där. Dom äldre flickorna sover i ett likadant rum bredvid, där dom är ca 20 stycken. 
 
Som om ni ser på sista bilden, så är bebisen nästan helt vit av babypuder. De flesta barnen går runt som små spöken på morgonen och kvällarna. De är väldigt noga med att smörja och pudra in sig. 
 
Ronja & Nathalie 

Kommentarer
Postat av: StorasysterJ

Ja verkligen annorlunda sätt att sova på 😊 Kul att se bilder från er vardag just nu och deras kultur! Kram ❤️

2014-01-22 @ 16:56:20
Postat av: P :)

Lite smått rörigt i "sänghörnan" :) Är det där kramdjur och sängkläder förvaras under dagarna? Ser att filmtajm lockar :) Dom verkar glada och vana med att fotograferas :) Kram

2014-01-23 @ 07:30:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback



Vi är två 19 åriga tjejer som under 100 dagar kommer att uppleva vårt livs äventyr. Under en månads tid kommer vi att jobba som volontärer på ett barnhem i Thailand och efter det utforska Australiens östkust som backpackers. Vi kommer dela med oss av mycket bilder, men även tips och ideér till er. Hör gärna av er om ni har frågor eller funderingar!

hundradagarsaventyr@ hotmail.com

Follow on Bloglovin