Våra lektionsupplägg

 
Vi tänkte berätta lite hur våra engelskalektioner brukar se ut här. Såklart är dom uppbyggda på olika sätt beroende på årskurs, men ungefär såhär brukar de se ut. 
 
Årskurs 1-6: Vi startar alltid lektionerna med 2 låtar/sånger, sen får de presentera sig samt kompisen bredvid. Oftast använder vi oss sen av en mjuk kub, med olika bilder på känslor (glad, arg, ledsen..), som vi kastar runt i klassen och de lär sig att berätta känslor. Efter det brukar vi "dra ur påsen", då kommer barnen upp en och en och drar upp en bild på ord de ska lära sig (färger, veckodagar, familjemedlemmar, skolmaterial..). Såhär startar vi nästan alltid lektionerna. 
 
Sen går vi in på de saker de ska lära sig under terminen, de har en arbetsbok, men som de redan är klara med, så det gäller bara att repetera. För de kan tyvärr inte allt det som de ska kunna. Då jobbar vi mycket med veckodagar, färger, siffror, alfabetet, rummen i ett hus, material i ett klassrum, familjemedlemmar och andra viktiga ord som de ska kunna. 
 
För att lära ut dehär sakerna använder vi oss mycket av: färdigt inplastade bilder, mycket låtar/sånger, memory, bingo med bilder, lekar och tävlingar (simon says, gå ut ur rummet och tar bort en bild/ord, ordna veckodagar i rätt ordning osv). 
 
Årskurs 7-9: Vi använder inte några sånger här, eftersom dom somsagt går i högstadiet. Vi jobbar mycket med alfabetet, och uttalet av bokstäver och ord. Samt att dom ska lära sig att läsa och skriva ord på engelska. Vilket är rätt svårt för dom, eftersom dom har helt andra tecken istället för bokstäver på Thai. Dom jobbar mycket i sina arbetsböcker, och som avslut brukar vi köra hänggubbe med ord från lektionen, de tycker dom är riktigt kul. 
 
Ronja & Nathalie 

Kommentarer
Postat av: P :)

Bra lektionsplanering! Mycket sång och bilder i de lägre klasserna :) Och att träna dem på att skriva "engelska" är sånt kommer att ha nytta av senare :) Häftigt med floating market och skönt att det är varmare :) Ha de riktigt bra också de sista dagarna på barnhemmet! Kramar från dimman i norr :( Blåsten byttes mot dimma.....

2014-02-05 @ 18:28:39
Postat av: StorasysterJ

Åhh vilket intressant inlägg! Hälsningar pedagognörden 😋 Det var kul att "träffa" dig idag! P.s vi lämnade tillbaka trosorna 😜 Kraaam ❤️

2014-02-05 @ 18:47:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback



Vi är två 19 åriga tjejer som under 100 dagar kommer att uppleva vårt livs äventyr. Under en månads tid kommer vi att jobba som volontärer på ett barnhem i Thailand och efter det utforska Australiens östkust som backpackers. Vi kommer dela med oss av mycket bilder, men även tips och ideér till er. Hör gärna av er om ni har frågor eller funderingar!

hundradagarsaventyr@ hotmail.com

Follow on Bloglovin